Eltűnt Személyekkel Kapcsolatos Történetek

Mikor fontos hogy elkezdődjön a keresés, felkutatás?


Örökbefogadás

Az 1960-as évek elején Joanne fiatal volt, terhes, és már nem volt kapcsolatban a baba apjával, egy házas férfival, aki nem volt hajlandó segíteni. A szigorú katolikus családban nevelkedett Joanne nem tartotta lehetőségnek az abortuszt, de tudta, hogy nem tud jó anya lenni. Egyházi szervezete segítségével Joanne nehéz döntést hozott, és 1 napos lányát örökbe adta. Az örökbefogadó pár Erikának nevezte el a babát. Amikor Erika elég idős volt ahhoz, hogy megértse, elmondták neki, hogyan került a családjukba. Annak ellenére, hogy Erika jó életet élt - érezte, hogy szeretik és törődnek vele -, azon töprengett, mi lehetett volna. Leginkább a biológiai szülein gondolkozott : hogyan néznek ki, honnan jöttek, miért adták örökbe. Ahogy teltek az évek, Erika maga is anya lett, és egyre erősödött a vágy, hogy megismerje az örökségét. Képes lenne valaha is átadni a családja történetéről szóló információkat? Volt valami a szülei egészségügyi hátterében, amiről tudnia kell? Élnek még?Mindez alatt Édesanyjának is vannak kérdései. Joanne egész életében azt remélte, hogy a lánya boldog, és most már biztosat akar tudni. Reméli, hogy megerősítheti, hogy jól döntött. Azt is kommunikálnia kell, hogy valójában mit érez, megértésre és megbocsátásra kell törekednie, és kapcsolatot kell kialakítania. Erika és Joanne is vigaszt találna, ha többet tudna.


Válások

Marshall szülei elváltak, amikor még csecsemő volt. Anyjával élt, míg apja bátyját, Ricket vette felügyelet alá. Amikor Marshall anyja újraházasodott, elvesztette a kapcsolatot apjával és testvérével. Nem szeretné a helyzetet így hagyni; Marshall arra készül, hogy megtalálja őket, és végre kapcsolatba kerüljön a nagy testvérével és az apjával.


Megtalált barátságok


Évek teltek el a középiskola óta, és Sacha még mindig a legjobb barátjára, Lindseyre gondol. A gondolatok kellemesek, mert egykor elválaszthatatlanok voltak. A "dinamikus páros" bulikra és focimeccsekre járt, elszívta az első cigit a Roller Rink mögött, megbukott az Algebrán, és feljegyzéseket írt a titkos szerelmeikről. De elvesztették a kapcsolatot a nagyszerű felsős év után. Sacha nem vett részt öt vagy tíz éves összejövetelein, és nem tudja, hogy Lindsey megnősült, megváltoztatta-e a nevét vagy elköltözött-e. Reménytelen a keresés? Nem.


Pénzügyi felelősség


Heidinek és három gyermekének azóta is gondjai vannak a pénzzel, mióta Heidi volt férje újraházasodott és egy másik államba költözött. A gyermektartás és a házastárstartás kifizetése hónapok óta nem érkezett meg a postaládájába. Meg kell találni, mielőtt kifizetésre kötelezhető jogi papírokat kézbesítenének.


Erkölcsi felelősség
Ha fertőző betegséget, például herpeszt vagy AIDS-et diagnosztizáltak nálad, figyelmeztetned kell korábbi szexuális partnereidet. Ezt a döntést egyértelműen meg kell hozni, de a követés nehéz lehet, mivel a párok gyakran nem tartják a kapcsolatot szakításuk után. Volt partnert találni nehéz lehet, de nem lehetetlen.