Hogy helyezkedhet el valaki a katonai magán szférában?

2022.02.13

Ahhoz, hogy valaki zsoldos, vagy a katonai magán szféra tagja lehessen, bizonyos katonai vagy rendészeti tapasztalattal kell rendelkeznie. Nem kötelező, de növeli az esélyét, hogy megtalálja a megfelelő állást. 

A legközvetlenebb út a katonai tapasztalat, előnyös a különleges műveleti tapasztalat. A  bűnüldözés területén szerzett tapasztalat csak a második helyen áll.

A katonai magán szféra olyan vállalkozási terület, ahol a Cég egy vagy több szerződést ír alá áruk vagy szolgáltatások nyújtására egy vagy több nemzet hadseregének is dolgozik. 

A katonai magán szféra (KMSZ) azért alkalmazza tagjait, hogy segítsék a katonaságot háborús övezetekben és harci helyzetekben, többnyire védekező oldalon. A KMSZ-k sokféle feladatot látnak el, beleértve az infrastruktúra és a helyi tábori technikai modulok javítását és karbantartását. Őket alkalmazzák az épületek és a katonai központok őrzésére is.

A tapasztaltabb katonai vállalkozók számára vannak olyan munkák, ahol kiemelt személyek és politikusok személyi védelmét látják el. 

Ami a szerepkört illeti, ezeknek a katonai vállalkozóknak szigorú kötelezettségvállalási szabályokat kell teljesíteniük és csak védekező feladatokat láthatnak el, ezért nem vehetnek részt harcban, hacsak nem támadják meg őket. Nem használják őket támadó katonai akciókra, ezért nem tekinthetők zsoldosnak.

Hogyan lehet munkát szerezni?

Először is, nem lesz senki katonai magánszféra vállalkozó, és nem úgy fog állást kapni, hogy kommenteket ír a közösségi médiában. 

Az LSC-nél úgy mondjuk, félre kell tenned az önérzeted és fel kell állnod a székből, majd  jelentkezned kell. Írj fel  minden cégnevet ami szóba jöhet számodra.

Jelentkezz mindegyikhez. Igen, mindegyikhez.

Mérd meg magad mindegyik cégnél.

Biztosra mondhatjuk, hogy nem fogsz azonnal munkát találni és másnap bevetésre csomagolni. 

Azok az idők már rég elmúltak, hacsak nincs meg az ehhez szükséges háttered és a kapcsolati rendszered. 

Ha most először próbálsz szerződést kötni, akkor nem vagy még "tudatos". 

A folyamat általában 6 hónaptól egy évig tart.

Készítsd el a megfelelő önéletrajzot. Egyes cégeknek programjaik vannak kulcsszavak vagy kifejezések keresésére. Ez jelentheti a különbséget aközött, hogy egy tényleges személy nézi meg az önéletrajzod, vagy egy program, amely akár azonnal kukába helyez. 

És ez legyen az első lépés a katonai magánszférába való jelentkezéshez.

Legyen önéletrajzod.

Ha nincs önéletrajzod és nem állsz készen az indulásra, senki sem akar hallani felőled.

Legyen kéznél az összes ellenőrizhető dokumentációd. A mindjárt,... ó, hadd találjam meg, vagy hadd írjam meg később és hadd próbáljam megszerezni stb... kevesek lesznek.

Professzionális állásra jelentkezel. Viselkedj profiként!

Olvasd el a követelményeket

Ha katonai magánszektor vállalkozó akarsz lenni, olvasd el a megpályázni kívánt pozíció követelményeit. Okkal vannak ott. Amikor jelentkezel egy állásra, pazarolhatod egy toborzó idejét. Naponta több száz jelentkezést kaphatnak. Nem akarnak időt pazarolni azokra a srácokra, akik nem felelnek meg a "MINIMUM" követelményeknek. 

Kövesd nyomon a kommunikációt

Kövesd nyomon a Te és a toborzó között minden e-mailt és kommunikációt. Tervezz előre, és legyél szervezett. Maradj állandó kapcsolatban a toborzóddal. Legalább hetente küldj neki e-mailt, és kérj frissítést a jelentkezéseddel kapcsolatban. Ha dokumentumokat kér, azonnal juttassa el hozzá.

Képezd magad

Ha a követelményeknek való megfelelés és a követelmények nem teljesítése közötti határon vagy, invesztálj a jövődbe. 

Vegyél részt tanfolyamokon. Nem fogsz tapasztalatot szerezni otthon ülve, ha kommenteket írsz a közösségi médiában. Állj fel és TANULJ!

Sok tanfolyam segít a későbbi elhelyezkedésben. 

Senki sem fog neked állást varázsolni. Legyél éhes a sikerre és keresd meg a megfelelő céget aki alkalmaz. Valósítsd meg amit elterveztél.

Állj készen a kiképzésre

Készülj fel arra, hogy pénzt költs orvosi vizsgálatokra stb. Egyes cégeknek orvosi nyomtatványokra van szükségük, van aki fizet érte, van aki nem. Tervezd meg előre, és tegyél félre pénzt erre, ha szükséges. Készülj fel arra, hogy akár azonnal kezdj. Tervezz előre, és takaríts meg pénzt.

Legyen tiszta "nyilvántartásod"

Rendelkezz érvényes jogosítvánnyal és "TISZTA NYILVÁNTARTÁSSAL". 

Ne jelentkezz magán katonai szektorba  ha súlyos bűncselekmény miatt büntetve voltál vagy vagy.