Orvosi és Tudósító Kiemelt Tudást Igénylő Háborús Zóna Medical Képzés

Bűnügyi Patológia

Járvány és Fertőzés Protokoll Képzés

Katonai Személyzet Speciális Körülményei Képzés


Az LSC  Orvosi Háborús Zóna Képzés egy speciális hadműveleti "terep orvosi" képzés, amely a katonai különleges műveleti erők harci sebesült ellátását és a különleges rendőri egységek taktikai orvosi ismereteit és készségeit ötvözi.

A tanfolyam a Special Operations Warfare képzési program mintájára készült és úgy állítottuk össze, hogy taktikai harci baleset-ellátási képességeket adjon a résztvevő orvosoknak. 

Speciális hadműveleti, harcászati orvosi képzésben részesülnek a hallgatók -  a katonai normáknak megfelelően, magasan képzett oktatók által a NATO-országok fegyveres erőiből. 

A kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat a nagy kockázatú harci orvosi koncepciókkal, módszerekkel és taktikákkal. A kurzus során a hallgatók egy olyan képzési módszerrel ismerkedhetnek meg, amely a haderő-forgatókönyvek alapján lett kidolgozva. 

Elsajátítják azokat a taktikai harci sebesült-ellátási képességeket, készségeket és ismereteket, amelyek szükségesek a harctéren való működéshez és a magas kockázatú helyzetekre való reagáláshoz. 

Alapvető elméletet és gyakorlatot tanítunk annak érdekében, hogy a hallgatók megértsék és végre tudják hajtani azokat a taktikákat és technikákat, amelyek szükségesek a mozgáshoz, a sebesült csapattársak kezeléséhez és helyreállításához akár össztűz alatt. 

Megtanítjuk a legújabb innovatív és bevált taktikákat harci orvos csapatként a sebesültekhez való eljutáshoz, azok felméréséhez és kezeléséhez, majd a bajtársak biztonságba helyezéséhez - miközben két irányban is harcolni kényszerülnek - olyan oktatóktól, akik jelenleg is alkalmazzák ezeket a képességeiket szerte a világon. 

Ez egy kihívásokkal teli és átfogó képzési program, amely biztosítja a résztvevők számára azokat a készségeket és ismereteket, amelyek szükségesek a harci műveletekben való működéshez és a magas kockázatú helyzetekre való reagáláshoz. Kiemelt hangsúlyt kap a felszerelés kiválasztása, a csapat taktikai mozgása, a harci traumák kezelése, a csapatmentés, az orvosi ellátás össztűz alatt, a vérzések megfékezése, a sérültek eltávolítása és a stresszhelyzetben lévő sérültek evakuálása. 

Mindezt valósághű harci körülmények között, teljes felszereléssel, nyomás és edzés alatt. 

Itt mindenki megtanulja, hogyan kell kezelni és stabilizálni a harchoz kapcsolódó sérüléseket. Ide tartozik többek között a robbanásos sérülés, amputáció, súlyos vérzés, mellkasi sérülések, egyszerű légúti kezelés és orvosi evakuálási technikák. 

Kihívásokkal teli lehetőség, hogy próbára tegye tudását a "piros/kék" harcban az ellenfél erőivel szemben, lőfegyverekkel is.

Előfeltételek:

A jelentkezőnek rendelkeznie kell orvosi végzettséggel és alapvető taktikai készségekkel. Képesnek kell lennie intenzív, akár napi tíz órás edzésen való részvételre. Nem lehetnek egészségügyi korlátozó problémái.

Követelmények:

Orvosi Diploma

Szükséges felszerelés amit az LSC biztosít:

Harci egyenruha, csizma, fejfedő, sisak, védőszemüveg, páncél és taktikai mellény, öv és taktikai tok, taktikai puska heveder, taktikai kesztyű, térdvédő párna, hátizsák, elsősegély-készlet, paracord 550 kötél, hegymászó karabiner, vízálló táska, távcső, gázálarc és egyéb személyes taktikai felszerelés.

AZ LSC ELKÖTELEZETT A HARCI ZÓNÁKBAN TÖRTÉNŐ SPECIÁLIS ISMERETEKET IGÉNYLŐ ORVOSI KÉPZÉSEKKEL ÉS MAGYARORSZÁGON EGYEDÜLIKÉNT A SZABADÚSZÓ ÚJSÁGÍRÓK ÉS HÁBORÚS TUDÓSÍTÓK BIZTONSÁGÁNAK ELLÁTÁSÁVAL, ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ KÉPZÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Szabadúszó újságírókat és tudósítókat képzünk ki arra, hogy életveszélyes sérüléseket kezeljenek a csatatéren.

A szabadúszók alkotják a háborúkról tudósítók túlnyomó többségét, következésképpen a közvetett halálesetek és sérülések túlnyomó többségét sajnos ők teszik ki.

A lövés vagy repeszseb túlélése gyakran azon múlik, hogy az első percekben helyesen tudjanak cselekedni és a képzésük erre a rövid, de kritikus időszakra összpontosít.

Reméljük, hogy az elsősegélynyújtó képzést elterjedtté tudjuk tenni és megakadályozhatjuk a szükségtelen haláleseteket egy olyan munkakörben, amely létfontosságú az emberi méltóság és az emberi jogok szempontjából.

Az LSC tréningeket díjmentesen biztosítjuk tapasztalt, publikáló szabadúszó konfliktus tudósítóknak és újságíróknak.

Míg a riportereket gyakran a munkáltatók képzik ki, a szabadúszóknak saját zsebükből kellene kifizetniük, hogy részt vegyenek ilyen speciális tanfolyamokon - és ezt a legtöbben egyszerűen nem engedhetik meg maguknak.

Az újságírókat fenyegető fokozott veszélyekre válaszul az LSC 2022-ben létrehozta speciális programját.

Elkötelezettek vagyunk a hatékony, átfogó elsősegély nyújtási protokoll modellünk mellett ami az egészségügyi speciális ismereteken felül a következőket is magában foglalja: biztonsági terv készítése, jármű- és ellenőrzőpont-eljárások, tiltakozások és zavargások, megfigyelés/kijátszás, bevált gyakorlatok stb.

Cégünk ezen szegmensének a küldetése az életmentés, és hiszünk abban, hogy a válságmegelőzéssel - amennyire ez lehetséges - foglalkozni kell.

Mint az LSC egyetlen non-profit szegmense, amely ingyenes  képzést biztosít szabadúszó újságíróknak a háborús övezetekben, az LSC egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy elfogulatlan perspektívát kínáljon az újságírók biztonságával és felkészítésével kapcsolatos kérdésekben.

Mivel alapvető etikai kitűzésünk, hogy semmit sem nyerhetünk anyagilag ezeken az általunk tartott tanfolyamokon, így szabadon elmondhatjuk véleményünket anélkül, hogy függnénk vagy befolyásolva lennénk politikai vagy pénzügyi következményektől.