Stratégiai könyvvizsgálat és revízió

Együttműködésünk az esetek többségében akkor kezdődik, amikor Ön vagy cége kap egy átfogó vizsgálatot és Ön nem tudja mitévő legyen, vagy adósa váratlanul látens csődöt jelent, miközben Ön pontosan tudja, nem erről van szó...

A stratégiai audit felméri az Ön vagy Ön számára ellenérdekelt fél jelenlegi anyagi helyzetét, üzleti stratégiáját, azt, hogy az mennyire alkalmas a kívánt vizsgálatra, vállalkozásra és hogy  képes-e végrehajtani a szükséges stratégiát. 

A stratégiai audit  elvégzése kulcsfontosságú egy vállalkozás sikeréhez, hiszen a stratégiának folyamatosan figyelembe kell vennie a releváns viszonyokat és változásokat. 

Az LSC felkészíti Önt vagy cégét a legoptimálisabb forgatókönyv megismerésére.

Hogyan működik tehát a stratégiai ellenőrzés?

Feltesszük azokat a kérdéseket, amiket tudnia kell.

A stratégiai auditnak ismernie kell az üzlettel és a piaccal kapcsolatos legalapvetőbb kérdéseket. Valós válaszokat adunk olyan kérdésekre, minthogy Ön az adott piac mekkora részét tudhatja magáénak, adósai, hitelezői valóban abban a helyzetben vannak-e amik nem veszélyeztetik befektetéseit, stb...

Kiemeli a stratégiai kockázatokat

A kockázatok felismerésének elmulasztása sok vállalkozás tönkremenetelét okozza és a hagyományos auditok ritkán építik be a kockázat azonosítást a folyamatba. 

Fontos kiemelni az Ön sikerét fenyegető kockázatokat, amelyek magukban foglalhatják a termékei/szolgáltatásai iránti kereslet visszaesését, vagy egy kritikus vezető távozását a vállalattól, hogy egy versenytársával dolgozzon együtt, egy váratlan ellenőrzést, befektetőjének látens vagy valós eladósodását.  A stratégiai audit rávilágít ezekre a kockázatokra, lehetővé téve annak eldöntését, hogy melyek a legjelentősebbek és hogyan járhat el a kritikus helyzetek elkerülése érdekében.

Felméri az erőforrás-változtatás szükségességét

Ha üzleti céljai nem egyeznek a jelenleg rendelkezésre álló erőforrásokkal, akkor vagy módosítania kell céljait vagy módosítania kell a rendelkezésre álló erőforrásokat. Például, ha a következő évben új üzletet szeretne nyitni, de jelenleg negatív cashflow-ja van a jelenlegi üzletében, fel kell mérnie, hogy a cél reális-e.

A stratégiai audit végrehajtása

A stratégiai ellenőrzés megállapításait érdemes végrehajtani, de ez korántsem ilyen egyszerű. Azt is mérlegelnie kell, hogyan méri és értékeli a végrehajtott változtatások teljesítményét. Célszerű tervet készíteni arra vonatkozóan, hogyan kívánja mérni a megvalósítás hatékonyságát, hogy értékelje, hogy a változtatások a tervezettnek megfelelően működtek-e vagy sem. 

Fontos a rendszeres stratégiai audit, hogy mindig a helyes úton járjon és tisztán lásson

.